petek, 29. oktober 2021

[SRB-BG] Gradbena fakulteta zapušča projekt beograjskega metroja

 Znanstveno-nastavni svet Fakultete za gradbeništvo Univerze v Beogradu je odločil, da ustanova ne bo sodelovala pri nadaljnji realizaciji in razvoju projekta beograjskega metroja na podlagi osnutka načrta, ki ga je septembra izdelal Urbanistični zavod mesta. ta načrt.



Odločeno je bilo, da bo fakulteta ostala zavezana projektu metroja, ki bo upošteval njihove poglede na lego prog in faznost njihove gradnje. Od vseh 139 učiteljev in sodelavcev fakultete, ki so šli na volišča, jih je 90 odstotkov glasovalo "za", proti predlogu sklepa pa je bilo le pet članov sveta.

»Fakulteta za gradbeništvo je prepričana v trdnost svojih argumentov in meni, da je še čas za spremembo in izboljšanje tega projekta. Ponosni smo, da je naša ekipa pokazala visoko stopnjo strokovne in družbene odgovornosti in se tako odzvala na poskuse relativiziranja stališč Fakultete za gradbeništvo na trenutni razvojni načrt beograjskega metroja," so zapisali v sporočilu.

Fakulteta meni, da je 175 generacij gradbenih in geodetskih inženirjev dolžnih neomajno zagovarjati in spodbujati stroke in znanosti temelječe stališča.