nedelja, 31. oktober 2021

[PL-PKPIC] Pendolino ED250-001 se je vrnil v Nemčijo na testiranje

 Prejšnjo soboto se je vlak ED250-001 Pendolino PKP Intercity odpravil v Nemčijo na nadaljnje teste. Alstom upa, da bo prihodnje leto zanj pridobil soglasje za železnico.

Fotografijo vlaka pred odhodom v Nemčijo je objavil tovorni prevoznik Freightliner PL, ki ga je vlekel z dizelsko lokomotivo razreda 66. - Vozilo ED250-001 je bilo preneseno na Alstom za namene nadaljnjih aktivnosti v zvezi s pridobivanjem dokumentov, ki dovoljujejo delujejo v tujini - potrjuje Agnieszka Serbeńska iz tiskovne službe PKP Intercity. 


Kot smo že pisali, se je konec marca 2020 iztekel rok, da proizvajalec vlakov Pendolino PKP Intercity pridobi dovoljenje za selitev v Avstriji, Nemčiji in na Češkem. Pogodba prevoznika z Alstomom ne predvideva kazni za zamude pri pridobivanju dovoljenj v tujini . Zadnja testiranja so bila opravljena na Češkem . 

Iz PKP Intercity nismo prejeli odgovora na vprašanje, ali je prevoznik prejel nadomestno enoto ali odškodnino za napoteno vozilo, ki takrat ne bo služilo potnikom. - Med drugim zaradi Zaradi nenehne pandemije in s tem motenega poteka postopka homologacije vozil serije ED250 v tujini je bil med PKP Intercity in Alstom sklenjen sporazum, ki določa pogoje za dostopnost vozil - je sporočil predstavnik prevoznika.

Ali bo soglasje pridobljeno prihodnje leto?


Direktorica za komunikacije Alstoma Iwona Burzyńska sporoča, da naj bi Pendolino v skladu s pogodbo, ki jo je proizvajalec sklenil s PKP Intercity, do konca junija 2022 odobren za promet na Češkem in v Nemčiji, do konca oktobra pa v Avstriji. 2022. - Trenutno vse poteka po načrtih - obveščeni. Za postopke je odgovorna italijanska podružnica Alstoma, saj so vozila izdelana v italijanski tovarni v Saviglianu.
Med prejšnjimi testi v Nemčiji se je vlak  ponesrečil , a po besedah ​​Alstoma to ni bistveno zavleklo procesa. Prejšnji mesec so testirali števec osi. Ta teden se testira vpliv vozila na vozni vod. Po vrnitvi iz Nemčije ima ED250-001 še potovanje v Avstrijo v začetku leta 2022.