ponedeljek, 31. oktober 2016

[ TCDD - TR ] Visoka železniško vozlišče hitro odpre v Ankari

TURČIJA:. Notranji železniški TCDD odprla posebno visoke hitrosti postajo v Ankari 29. oktobra, z odprtjem praznovanja predsednik Recep Tayyip Erdoğan in premier Binali Yıldırım, nekdanji prometni minister udeležili 

Vsebuje tri otoške platforme s šestimi odprtih prog, postaja ima bila zgrajena v bližini prestolnice obstoječe glavne postaje, ki je še vedno v uporabi konvencionalnih in primestnih vlakov. 



postaja je bila zgrajena v dveh letih po ceni € 214m po modelu zgradi-upravljaj-prenos. Cengiz-Limak-Kolin konzorcij je bil vodilni izvajalec in bo vodil postajo za obdobje 19 let in 7 mesecev. 

TCDD poroča, da bo postaja sposobna izpeljati 50 000 potnikov na dan. To je bil s strani bližnje postaje podzemne železnice Maltepe in Ulus, medtem ko M4 metro linija, ki jo je začela v septembru, je treba razširiti na novega vozlišča iz Atatürk kültür Merkezi. 

Med ne-železniških značilnosti osmih nadstropjih postaje so v 134 -room hotel, 200 stanovanj za najem in parkirišče s prostorom za 1 900 vozil. Skupaj, postaja pokriva 194 000 m 2 . 

TCDD Tasimacilik teče storitev visoke hitrosti iz Ankare, naj Gebze, vzhodno od Istanbula in do Konya;turška vlada načrtuje, da bo dokončanje 4 000 km novih glavnih progah do leta 2023; ti bo mešanica hitrih mešanih prometnih poti in namenskih infrastrukturo za visoke hitrosti.