petek, 2. september 2011

Na poškodovanih vlakih je zagorelo


Okoli 11.30 je zagorelo na vlakovni kompoziciji, ki je bila poškodovana v petkovi železniški nesreči na Jesenicah. Manjši požari so nastajali ob razrezovanju razbitin. Štirje poškodovani po nesreči so medtem še v bolnišnici.

Okoli 11.30 je zagorelo na vlakovni kompoziciji, ki je bila pretekli petek poškodovana v hudi železniški nesreči na Jesenicah. S policije so sporočili, da so nastajali manjši požari, ker so delavci Slovenskih železnic rezali kompozicijo z gorilniki, pri čemer so potrebovali pomoč gasilcev. Delo preiskovalcev, ki preiskujejo vzrok, ni ogroženo, saj so že zbrali vse potrebno za preiskavo. Na Slovenskih železnicah so pojasnili, da je bila potniška garnitura tako poškodovana, da jo je bilo treba razrezati. "Med delom je nastal manjši požar, ki pa so ga gasilci že pogasili," so dodali.

Štirje od skupno petih ponesrečencev, ki so jih po petkovi nesreči prepeljali v Univerzitetni klinični center Ljubljana, se medtem še vedno zdravijo pri njih. Dva sta na oddelku za travmatologijo, ostali trije pa so si v nesreči poškodovali obrazne kosti in so jih operirali kirurgi specialisti z oddelka za maksilofacialno in oralno kirurgijo Kirurške klinike. Eden od njih je danes odšel domov.

Tujega državljana, ki se je v nesreči huje poškodoval in so ga zdravili v bolnišnici na Jesenicah, so v sredo v spremstvu domačih prepeljali v njegovo državo. Premestili so ga šele po posvetovanju z zdravniki iz njegove države in ko se je njegovo stanje že izboljšalo.

Tako na Slovenskih železnicah kot na policiji še preiskujejo vzroke nesreče. Kot so povedali na policiji, gre za zelo obsežno preiskavo, v kateri sodeluje več pristojnih organov, njihove ugotovitve pa mora policija pred koncem preiskave preučiti in združiti.