ponedeljek, 27. junij 2011

Glasbeni vlak: s skupino Avven na festival GorA RockA

Peti glasbeni vlak je danes, v petek, 24. junija, zapeljal na festival GorA rockA, kjer nas bodo zabavali Big Foot Mama, Tabu, Elvis Jackson, Nude, Shyam, Adam in drugi. Na današnjem glasbenem vlaku nas jes svojo glasbo v akustični preobleki zabavala skupina Avven (www.avven.com). Ko so zaigrali instrumenti in se zaslišal glas zasedbe Avven, se je vzdušje na vlaku povzpelo tudi do vzklikov dobre volje. Zasedba Avven je nekaj potnikov tudi nagradila s praktičnimi nagradami.

Kdo in kaj so Avven?
V glasbi Avven se mešajo prvine ljudske in mitološke keltske glasbe, zapakirane v kanček veseljaškega in tršega melodičnega folk rocka, ki glasbi doda potrebno energijo. Ko zahrumijo kitare in se zasliši prvinski klic ljudskih glasbil, veste, da ste se znali na krovu ene najboljših slovenskih "live!" skupin. Skupina je aprila izdala svoj drugi studijski album z naslovom Kastalija. Ime Kastalija je vzeto iz grške mitologije ter označuje izvir, h kateremu so ljudje hodili po navdih. K studijskemu albumu so tokrat Avven povabili kar nekaj glasbenikov, tako lahko na Kastaliji slišite godalni kvartet, fanfare, piščali, spremljevalni zbor in seveda obsežno paleto različnih ljudskih inštrumentov.

O projektu Z glasbenimi vlaki za planet Zemlja
Da bi bile poti na prireditve bolj varne in do okolja bolj prijazne smo Slovenske železnice v sodelovanju z društvom Planet Zemlja pripravili trimesečni projekt glasbenih vlakov, s katerimi se skupaj s slovenskimi glasbeniki in vsemi željnimi zabave peljemo na koncerte po Sloveniji in nato varno nazaj domov. Z glasbenimi vlaki smo se v duhu varnega in okolju prijaznega potovanja že zapeljali na koncert Tinkare Kovač v Železniškem muzeju Ljubljana, na koncert skupine Elvis Jackson v ljubljanskih Križankah, na velik koncertni dogodek za mlade v Celju – MladiSmo (kjer so nas zabavali tudi Big Foot Mama in Zablujena Generacija), z Bilbi smo potovali na Praznik glasbe v Ljubljani, danes pa s skupino Avven na festival Gora Rocka do Šentviške Gore. Naslednji glasbeni vlak bo odpeljal 15. julija na Pivo in cvetje v Laško, kjer nas bodo zabavali Maja Keuc, Kingston, Eva Moškon in drugi.