četrtek, 11. december 2008

Poljska; PKP bo obleka v železniškem blokade?


PKP upravljanje povem družba bo opravljanje organizatorjev včerajšnje stavke. Zanimivo je, da nekatere od stavk so bili organizirani s strani članov nadzornih svetov PKP hčerinskih družb. 15 vlaki so bili včeraj z zakasnitvijo do 1 skupine, so bile 470 minut zamujaš. Težave začelo pozneje, ko je 1,5 ure blokade, ki jo železniški sindikati v Varšavi ustavil in vlakih lahko začnete njihove poti. PKP ocenjuje, da svoje izgube lahko znaša do deset tisoč zlotov. PKP PLK, PKP odvisnem podjetju, ki deluje železniške infrastrukture, in je odgovorna za zagotavljanje razpoložljivih železnice, imajo lahko za plačilo nadomestila za zamude. PKP PLK pravi, da bo povpraševanje, ki se vplača nazaj, bi te stroške od organizatorjev blokade.

"Ta protest je bil nezakonito. Mi imamo že pripravljene obleke za nadomestilo ", Krzysztof Lancucki, družbe za odnose z javnostjo said.Wieslaw Pelka, vodja sindikata Solidarnost, ki so sodelovali v včerajšnji protest in je član PKP PLK nadzornega sveta, bo tudi primerna. Del sindikalisti, ki so sodelovali v znak protesta so tudi članstvo v nadzornih svetih v drugih PKP hčerinskih družb.

"To ni protest proti delodajalcem, ampak proti vladi", Wieslaw Pelka razloženo.

Po njegovem mnenju je bil protest je bil pravni. Zakon zahteva, da se organizatorji obvesti delodajalca vnaprej, če načrt protest ne sme trajati dlje od dveh ur. Železniške delavce, zahtevati, da so njihove pokojninske pravice trajno. Izpustili so jih upokojijo po 15 letih na delovnem mestu. PKP ocenjuje, da je prejšnja upokojitvi je na voljo za 46.000 delavcev od 120.000 ljudi, ki delajo v državni lasti železniške družbe.