sreda, 15. november 2023

[CZ-ČD/PKP IC] Češki izredni vlak za Češka-Poljska

 Na najpomembnejšo tekmo med poljsko reprezentanco in Češko, ki bo vključevala kvalifikacije za Euro 2024, lahko češki navijači v Varšavo odpotujejo s posebnim vlakom. Iz poljske prestolnice se bodo lahko tudi vrnili kmalu po njegovem koncu, ne da bi se čez noč ustavili v Varšavi.



Povezavo organizirata češki ekvivalent PZPN in državni operater České drahy. Vlak »Puma Express« bo iz Prage odpeljal na dan tekme v Narodowy (17. november) zjutraj (6.57), v češko prestolnico pa se bo vrnil naslednji dan, prav tako zjutraj. V prestolnici Poljske so na postaji Warszawa Wschodnia organizirali komercialno postajališče, od koder bodo navijači lahko hodili do stadiona. Povratek je predviden 20 minut po polnoči. Vlak bo v Prago prispel ob 9.10. Na Češkem se bo ustavil še v Ostravi, Olomoucu, Česká Trzebowa in Pardubicah.

Cena vstopnice je 1.990 CZK. To je v pretvorbi 358 PLN. Vozovnica seveda omogoča vožnjo v obe smeri. Navijači, ki redno uporabljajo češke železnice in obiskujejo reprezentančne tekme, lahko računajo na popuste.

Na krovu boste lahko kupili prigrizke in pijačo, vključno s točenim pivom pri sponzorju vožnje. Vagoni ne bodo posebno udobni - gre za nekoliko posodobljene kupe vagone 2. razreda z osmimi sedeži. V šestih vagonih se bo lahko peljalo 470 ljudi.