četrtek, 4. maj 2017

[ CZ - ČD ] ČD Cargo širi lokomotiv za vodilne tovorne poti

ČEŠKA: Narodna tovorni operater ČD Cargo napovedal KC300m nalog za nadaljnje tri Siemens Vectron MS električnih lokomotiv v maju 2. lokomotive so načrtovane za dobavo od proizvajalca München-Allach obrata v začetku leta 2018.

Zadnji naročilo je bilo dano kot možnost za 2016 pogodbo aprila za pet Vectrons, ki so bile dobavljene med majem in septembrom lani.
Za razred 383 lokomotiv so ocenjene na 6 · 4 MW, imajo največjo hitrost 160 km / h in lahko deluje pod 15 kV 16 · 7 Hz, 25 kV 50 Hz in 3 kV DC elektrifikacija. Ti bodo opremljeni z ETCS stopnje 2, in tudi s pomočjo češki omrežje lahko deluje na Slovaškem, v Avstriji, Nemčiji, na Poljskem, Madžarskem, v Sloveniji in Romuniji.
ČD Cargo namerava napotiti dodatnih lokomotiv na njeni paradni tovornih tokov, vključno intermodalnih vlakov, ki služijo vrata Nemčije v Severnem morju, avtomobilske vlakov iz Češke, Slovaške in Romunije v Falkenberg, Hamburgu in Bremerhaven in za vleko swapbodies med Brnu in Rostock. Lokomotiv bo potekal tudi Braunschweig, Kopru in v Avstriji.
"Doslej še nismo doživeli vse tehnične napake z naše obstoječe flote Vectron lokomotiv, ki se obrnejo na dan v povprečju vsakih 700 km, čeprav je dnevno prevoženih kilometrov več kot 1 000 km, ni nič nenavadnega," je dejal ČD Cargo uprave Ivan Bednárik, ko je dodatni da je bila napovedana.


  • ČD Cargo je poročalo o prodaji KC11 · 7 milijard in čisti dobiček KC935m za 2016. To opravi 65 · 5 milijonov ton tovora, puh 1 · 4% iz leta v leto, z domačega prometa upadel za 8% in mednarodni promet narašča za 11%.