ponedeljek, 22. junij 2015

[ SLO - LK/ ADT ] Luke Koper za Avstrijo gre 18 milijonov ton blaga

KOPER - Luka Koper je postala najpomembnejše pristanišče za Avstrijo , kjer je lani s skoraj šest milijonov ton pretovorjenega blaga država dosegla tržni delež v višini 30 odstotkov, in med južnih evropskih pristaniščih, njen delež je toliko kot 67 odstotkov, glede na podatke, ki jih sproščajo specializirane avstrijske revije Verkehr.



" Avstrijci I je tradicionalno najpomembnejši trg Luke Koper. Od skupno 18 milijonov ton lani smo preobremenjeni v Kopru, je bil avstrijski tovor tretji, "je dejal predsednik uprave Luke Koper Dragomir Matic, poroča portal Bloomberg.

Po njegovem mnenju, breme za Avstrijo ima največ lesa, papirja in železovo rudo, ki se prevaža v zabojnikih. Veliko tega posodo, je dodal, vsak dan se prevaža v tovornem centra v Gradcu, ki je eden od najpomembnejših distribucijskih centrov v Avstriji.

Matic je prejšnji teden podpisala sporazum o sodelovanju s tovorom centra v Gradcu, od koder v Kopru pričakuje nadaljnje povečanje števila posod za avstrijska podjetja.

Luka Koper ravna v aprilu, 2,02 milijona ton blaga, kar je za 85 odstotkov več kot v enakem mesecu lani in zgodovinski rekord za april.