četrtek, 26. februar 2009

GKB je nova vlaka od Stadlerja


V Graz-Köflacher Bahn und Busbetrieb GmbH (GKB) zadnji petek oddano naročilo za 13 dizel električni prepletene pogonskih enot (GTW) do Stadler Rail.
Vrstni red je vreden okrog 50 mio EUR in bo dostavljeno med drugo polovico leta 2010 in koncem leta 2011. Vlakov, bodo v službi na Graz - Köflach in Graz - Wies - Eibiswald proge. Po nalogov za 45 tramvajev za Grazer Verkehrsbetriebe in ozobljene palice lokomotive za Schneeberg in Schafberg železnice, to je četrti uspeh Stadler v Avstriji v zelo kratkem času.
V navzočnosti avstrijskega zveznega ministra za promet, inovacije in tehnologijo, Doris Bures, Mag. Franz Weintögel, direktor za GKB, in Peter Jenelten, Executive Vice President Marketing in Prodaja Stadler Rail, podpisal pogodbo za dobavo 13 Troznačni GTWs na GKB. S povečanjem števila potnikov in starost pogonskih enot v službi trenutno bo to novo nakupu ključnega pomena za GKB. Za zvezne dežele Štajerska bo prevzel 25% za stroške nabave. Vlakov za GKB so nadaljnji razvoj četrte generacije na GTW, ki je bil v službi za Arriva na Nizozemskem od leta 2006. Peter Jenelten je zadovoljna s tem uspeh. - To je četrti da iz Avstrije v malo več kot leto dni in upamo, da bomo lahko praznovali nadaljnje uspehe v naših vzhodnih sosed v bližnji prihodnosti .- Stadler je zdaj prodajajo 453 GTWs v 10 državah.
Vozila, ki jih je odredil GKB temeljijo predvsem na dokazane Stadler GTW. Vlaki so klimatizirani, imajo invalidne prijazna, zaprt sistem, WC in nizko-talna površina več kakor 75%. Svetlobni potnike z velikimi okni zagotavlja 141 zložljivih sedežev in 13 sedežev na vsakem vlaku. Do štirih vlakih lahko vodijo skupaj na podlagi več nadzora. Vozila bodo izdelani iz lahkega aluminija konstruiranje in so zato nizke teže. To omogoča višje hitrosti, pospeškov in znatno znižanje operativnih stroškov.

Foto;Stadler