sobota, 7. junij 2008

EP Nogomet Lokomotiva 2008 ;TEKMA !





Sobota,07-Junij-2008
Švica







Češka
Basel
Portugalska







Turčija
Ženeva
Nedelja, 08-Junij-2008
Avstrija







Hrvaška



Dunaj
Nemčija







Poljska
Celovec


---------------------------------------------------------------------------------------------
V soboto (07.06.2008) naprej bodo samo novice EVROPSKO NOGOMETNO PRVENSTVO AVSTRIJA-ŠVICA 2008, slike bodo izključno od lokomotiv v barvah reprezentanc in rezultati tekem in še kaj... Bo zelo zanimivo vredno ogleda.
---------------------------------------------------------------------------------------------

Priprave Slovenskih železnic na prevoze navijačev na evropsko prvenstvo v nogometu.

V času evropskega nogometnega prvenstva v Avstriji in Švici od 7. do 29. junija Slovenske železnice pričakujejo povečano število potnikov na vlakih iz smeri Avstrije in Hrvaške. S Hrvaške bo v Avstrijo navijače vozilo šest izrednih vlakov, enako bo tudi število izrednih vlakov v obratni smeri. Obenem pričakujemo, da se bo del navijačev na ogled tekem odpravil tudi z rednimi vlaki.

Za čim bolj nemoten prevoz navijačev in zagotavljanje urejenosti prometa so Slovenske železnice pripravile različne preventivne ukrepe v sodelovanju s policijo in drugimi železniškimi podjetji ter organizacijami.

Vožnje vseh izrednih vlakov bo ves čas spremljala policija in varnostna služba. Ti vlaki v Sloveniji ne bodo ustavljali.

Ob dneh, ko igra hrvaška reprezentanca, bodo redni vlaki s Hrvaške proti Avstriji in v obratni smeri podaljšani za večjo zmogljivost. Tudi na rednih vlakih bo poskrbljeno za dodaten nadzor. Na vseh vlakih, na katerih se lahko pričakujejo navijači, bodo poleg sprevodnikov tudi policisti. Tudi na večjih postajah, na katerih ustavljajo redni vlaki, bo za varnost poskrbljeno s prisotnostjo policistov in večjo pozornostjo postajnega osebja.

Policija bo že na železniškem mejnem prehodu v Dobovi izvajala okrepljen nadzor in temeljito mejno kontrolo pri vseh državljanih tretjih držav, Slovenske železnice pa bodo aktualne podatke o številu navijačev takoj po vstopu vlaka v Slovenijo sproti sporočale Avstrijskim železnicam.
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Cristiano Ronaldo;
Ronaldo prvi portugalski adut
S Cristianom Ronaldom, takrat še nebrušenim diamantom, zdaj pa najboljšim evropskim igralcem, je po mnenju čete Luiza Felipeja Scolarija čas, da zasedejo evropski prestol. "Tako kot vsi, se bo Ronaldo boril za portugalske barve vse do zadnje minute zadnje tekme. Ve, kako pomemben je za ekipo," poudarja branilec Fernando Meira.